Vinterförberedelser

Standard

shutterstock_84931831

Hösten verkar bli ganska utdragen i år, det milda vädret fortsätter ett tag till. Synd för oss vinterälskare, en det finns en positiv sak med det hela: mer tid till att förbereda sig inför kylan och mörkret.

Se över utrustningen

Plocka fram skridskor, snowboard och skidor redan nu och se över dem. Kanske har ett par skidor eller pjäxor blivit för slitna, eller så har barnen vuxit ur sina. När vintern kommer, stiger även priserna. Passa på innan säsongen är här med att byta ut den utrustning som är trasig, blivit gammal eller för liten.

Undvik att köpa begagnat om familjen är väldigt aktiv och använder utrustningen mycket under vinterhalvåret. Begagnade skridskor eller skidor är inte anpassade efter just dig, dina fötter eller din åkstil. Du får mycket mer nöje under längre tid om du köper nya.

Nya vinterkläder

En ny vinterjacka gör det lättare att tackla kylan. Gärna en som du kan använda vid aktivitet och bara som värme fram- och tillbaka till jobbet. Det kan också vara på sin plats att införskaffa ett par täckbyxor. Se bara till att köpa varianten som tål snö och väta under längre perioder. Det finns även vandringstäckbyxor som håller värmen men bli lätt blöta.

Om du också är sugen på nya vinteraccessoarer kan du fördriva mycket tid om du lär dig att sticka egna. Om det känns besvärligt att hantera två stickor, kan du istället välja att virka. Med virkning får du en styvare halsduk men det går också mycket fortare.