Till fjällen under påsklovet

Standard

Det är dags för barnen att få en veckas ledighet igen. Många gånger passar föräldrar på att ta ut föräldraledighet och semesterdagar för att umgås med sina barn. Det populäraste är nog att åka till fjällen och bo i stuga, när till backarna och det vackra vinterlandskapet som fjällen bjuder på.

Boka stugan igår

Har ni inte en egen stuga måste du ta paus från att läsa det här och börja ringa runt. Det är högsäsong i fjällen och stugorna försvinner som smör i solsken. Kolla in Stugknuten, där annonserar privatpersoner och stugbyar. Om ni inte behöver åka till en specifik plats finns det fortfarande tid att hitta en stuga som räcker till hela familjen. Har ni äldre barn kan ni kanske dela upp er på två mindre stugor istället?

Kolla utrustningen

Om skidor, snowboards och pulkor legat i garaget eller förrådet sedan förra året är det dags att se över dem. Skidorna kanske behöver ny valla? Har barnen växt ur sina pjäxor från förra året? Är pulkorna hela? Att hyra utrustning på plats är ganska dyrt, om ni gillar vintersporter finns det ingen anledning varför ni inte ska ha era egna saker. Barnens utrustning går att sälja vidare när de har vuxit ur dem, det är bra andrahandsvärde på saker som skidor och snowboards.

Packningslistan

Sätt er ned och skriv ned en lista på vad som ska följa med på resan. Alla barn kan få varsin lista med saker som de ska packa och sedan checka av medan föräldrarna fixar sina saker och åt de minsta barnen. Se till att ni har saker med för underhållning i stugan också, det kanske inte är perfekt skidväder varje dag. Brädspel och leksaker är självklart. Men idag gäller det också att ni tar med surfplattan, power banks till telefonerna och ställ så barnen kan titta på serier med händerna fria. På Nordicbox hittar ni massor med tillbehör till elektroniken och även lite smått och gott för att göra bilresan och backåkandet enklare. De har exempelvis mobilhållare till bilen så ni kan använda GPS:en i telefon och sportarmband som håller telefonen torr och på plats under skidåkandet.