Åk skidor – Lite mer ovanligt

Standard

Tröttnat på de svenska fjällen med allt vad de erbjuder? Söker efter något annorlunda? Visst finns de alternativ. Frågan är bara hur mycket man är villig och betala för i vissa fall behöver man åka riktigt långt.

Vulkanskidåkning – Japan

japan skidor

På en av Japans öar (Hokkaido) finns en vulkan som har fantastiska sidor att åka skidor på. Här är det inte några färdiga pister att välja mellan utan den som tar sig till toppen har att se fram emot åkning i helt orörd snö. Ofta hela vägen ner till botten av berget.

Mer än på sommaren – Hawaii

hawaii

Nästan alla bilder från Hawaii vittnar om soliga semesterfirare som njuter av värmen. Men det är även möjligt att njuta av skidåkning. I alla fall under januari och februari. På de högsta bergen faller snön och bjuder på en annorlunda åkning. Någon turism kan man knappast tala om då det inte finns liftar, inga pister och knappt någon turismnäring som vänder sig mot dessa turister. Men den som tar sig till toppen får ändå betalt för mödan. En mäktig utsikt som även blir något paradoxal väntar besökaren.

Bakvänd skidåkning

När man kommer till en skidort så möts man oftast av höga berg som skidåkningen ska ske i. Så är det inte den kanadensiska staden Le Massif. Det är inga berg man åker i utan dalar. Det betyder att basen på skidanläggningen ligger ”på toppen”. En knepig känsla men när man väl är igång med åkandet skiljer det sig inte mycket mot annan skidåkning.